top of page

Over ons

Musicalgroep Utrecht brengt muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken met nieuwe muziekkeuzes.


Na de eigen productie Medusa in 2008 werd met de musical The Mikado van Gilbert & Sullivan in juni 2010 een eigen weg ingeslagen met het doel om jaarlijks een musical op hoog niveau neer te zetten. Hiervoor worden per productie audities georganiseerd en wordt de cast tijdens het productieproces professioneel begeleid op het gebied van zang- en speltechnieken. In 2011 bracht MGU de musicalbewerking van de Purcell-opera Dido en Aeneas op de planken. Een jaar later volgde A Hard Day’s Midsummer Night: teksten van William Shakespeare gecombineerd met muziek van de Beatles zorgde voor een spannende en vrolijke theaterbeleving. De bewerking van Romeo + Julia in 2013 was daarop een even logisch als uitdagend vervolg. In 2016 volgde de Sondheimhit Into the Woods, een bizar en vrolijk sprookje voor zowel kinderen als volwassenen, waarin vier bekende sprookjes van Grimm bijeenkwamen. In juni 2018 stond Musicalgroep Utrecht zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie.  In februari 2020 stond de groep op de planken met hun eigen versie van de musical Urinetown.

En in 2022 boekte zij een daverend succes met de voorstelling Lang en Gelukkig van het Ro-theater!

'' Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het beste uit zichzelf weet te halen! '' 


Creatives & Docenten – Lang & Gelukkig:

Hubert ter Meulen – Muzikaal leider & regisseur
Charlotte Hulsbergen – Speltraining & regisseur

Bestuur:

Roca Rinia- du Bosc – Voorzitter
Erik Keller – Penningmeester
Evelien van Egmond - Bestuurslid

Zeer gewaardeerde medewerkers:

Wim de Graaff – Financiële administratie

Ineke Bosma – Oud bestuurslid

Rolanda de Gilde–  Oud bestuurslid

Milly Held - Vrijwilliger

Organisatie: Over ons
4378447_orig.jpg

Musicalgroep Utrecht is erkend als leerbedrijf voor MBO artiesten en is als zodanig geregistreerd in het register van erkende leerbedrijven.
Kamer van Koophandel 30241091 KvK Utrecht

Organisatie: Partners
bottom of page