dia.jpg

Lang en Gelukkig

 
Cast foto.jpg

De Cast :

De cast van deze productie bestaat uit (van links naar rechts): 

Maud Verheij - Ted Knijn - Roca Rinia-du Bosc - André Veenstra - Job van Eijk - Tom van Mourik - Evelien van Egmond - Carlijn Backx - Aafke van Welbergen - Erik Keller - Simone de Jager -
Anna-Maria Schwarze - Merel Mesu - Mirja van der Stouwe - Robbert Kapitein

Over Lang en Gelukkig :

Lang en Gelukkig is een Nederlands muziektheaterstuk dat in het seizoen 2007/2008 en 2013/2014 door het Ro theater in Rotterdam werd opgevoerd. De toneelteksten zijn geschreven door Don Duyns, Alex Klaassen schreef de liedteksten en maakte de bewerking van de liedjes. 


Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. 


Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzusters Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.

Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Lang en Gelukkig is afwisselend, prikkelend, humoristisch, hilarisch en soms ontroerend.

Het is vooral een uitbundig theaterfeest voor iedereen van 10 tot 110 jaar.

Mocht je niet bekend zijn met producties van het Rotheater dan geven de theatervoorstellingen  ‘De Gelaarsde Poes” en “Snorro” die je op youtube kunt vinden het beste de stijl van deze muziektheatervoorstellingen weer.

De filmversie van “Lang en Gelukkig” vinden wij minder representatief omdat hier relatief weinig muziek in zit.


De liedjes van deze productie zijn bestaande liedjes uit andere musicals en bekende popnummers waar Alex Klaassen eigen liedteksten op schreef. In onze bewerkingen zullen wij in tegenstelling tot de uitvoering door het Rotheater aanvullende meerstemmige zangarrangementen toevoegen.

Onder leiding van creatives Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen gaan wij vanaf mei 2021 tot en met medio februari 2022 elke woensdagavond (van 20.00-22.00 u) repeteren om een eigentijdse bewerking van deze hilarische muziektheaterproductie op de planken te brengen. De uitvoeringen zullen plaatsvinden in februari 2022 in Utrecht.