top of page
boyhazes-20140626-4079-2.jpg

De muzikale productie van Romeo en Julia in 2013, op basis van een bewerking van het origineel van Shakespeare, werd volledig door Hubert ter Meulen en Wouter Braaf bedacht en vormgeven.

IN VOOR EN TEGENSPOED, TOT DE DOOD ONS… SAMENBRENGT

Romeo + Julia: Citaat

Romeo + Julie

LESSONS IN (FORBIDDEN) LOVE

Romeo Monteque wordt opgevoed door twee moeders en leeft in een anti-kraak milieu met grote afkeer tegen de elite. Julia Capulet heeft echter zeer welgestelde ouders die er op hameren dat het in stand houden van de eer en rijkdommen van de familie belangrijker is dan het uiten van je eigen verlangens en emoties. De twee families liggen door deze onoverbrugbare verschillen voortdurend met elkaar in de clinch.

Maar wat gebeurt er als de vrije Romeo en de welopgevoede Julia elkaar de liefde verklaren? Kunnen deze ongebruikelijke gevoelens voor de vijand zorgen voor verzoening? En tegen welke prijs?

boyhazes-20140626-4026.jpg
Romeo + Julia: Tickets

Gallerij

Romeo + Julia: Tekst
Romeo + Julia: Pro Gallery

Cast

Hubert ter Meulen en Wouter Braaf

Vast verbonden aan de Musicalgroep Utrecht neemt Hubert ter Meulen het zo belangrijke aspect van de bewerking tot een eigentijdse muzikale productie voor zijn rekening. In die overvolle rol vind hij, naast bewerking en instudering met de spelers ook nog tijd arrangementen voor de live muziek en zelfs de volledige set ondersteunende orkestbanden voor deze productie te maken.

Romeo en Julia werd geregisseerd door Wouter Braaf, die enthousiast zijn ruime ervaring inzette om zowel het repetitieproces als de uitvoeringen tot een klinkend succes te maken. Hij stond niet alleen zelf vaak op de planken, hij wist daarnaast zijn vaardigheden op regiegebied te koppelen aan docentschap – precies de combinatie waar we bij de Musicalgroep Utrecht dankbaar gebruik van mochten maken!

Spelers

25 zeer getalenteerde spelers van Musicalgroep Utrecht bachten dit eeuwenoude en wereldberoemde verhaal voor u op de planken. Door een moderne vertaling van Shakespeare’s prachtige teksten af te wisselen met meer dan 20 hits uit de jaren ’80 (Queen, Genesis, Alice Cooper, etc), is er een ultieme mix ontstaan tussen meeleven en meeswingen! Een heftig verhaal in een bijzondere setting over een verboden liefde…!

Romeo + Julia: Teamleden
bottom of page