top of page
charlotte-199x300.jpg

Charlotte Hulsbergen

Geboren en getogen in het prachtige Gouda, is Charlotte al van jongs af aan bezig met theater en zang. Zij begon haar werkzame carrière in het onderwijs waar ze naast basisschoollerares ook als theaterdocente werkte. Daarnaast speelde zij in verschillende voorstellingen mee. Dit varieerde van schoolvoorstellingen voor kinderen tot locatie-theater en musicals (o.a. Chicago).

Naast een passie voor acteren en regisseren heeft Charlotte ook een passie voor zingen. Ze heeft daarbij een sterke voorkeur voor Jazz en moderne muziek. Momenteel treedt ze een paar keer per jaar op met de Big Dipper Big Band uit Utrecht.

Sinds 2003 is ze verbonden aan toneelvereniging de Goudsbloem. Als bestuurslid is ze hier verantwoordelijk voor decor, kleding en attributen. Daarnaast speelt ze zelf ook elk jaar mee. Charlotte is een zeer gewaardeerde vast speler vanwege haar positieve oerkracht en haar expressieve stemgebruik. In 2016 zal Charlotte niet meespelen omdat ze gevraagd is als regisseur bij de Goudsbloem.

Sinds 2006 produceert en regisseert ze voorstellingen met zo’n 40 groep 8 leerlingen van een basisschool in Gouda. Op basis van improvisaties en ideeën van de leerlingen schrijft zij een toneelstuk en regisseert zij de kinderen.


Charlotte gelooft als regisseur in de kracht van plezier en humor. Doormiddel van faalplezier brengt zij spelers naar een hoger niveau en smeedt zij een groep individuele spelers tot een eenheid. Dankzij haar ervaringen in het onderwijs en als trainingsacteur maakt ze makkelijk verbinding met acteurs en laat ze spelers het spel uit zich zelf halen. Met haar oog voor detail weet ze als geen ander het spel van acteurs te perfectioneren.

Charlotte Hulsbergen: Over ons
bottom of page