top of page
hubert-199x300.jpg

Hubert ter Meulen

Geboren in Amersfoort, 1975.

Heeft van jongs af aan al een grote affiniteit met opera en musical. Vooral de combinatie van de verschillende disciplines (zang, spel, dans en de vormgeving) heeft hem altijd aangesproken omdat deze verbinding van de verschillende podiumkunsten een haast onuitputtelijke bron van mogelijkheden biedt voor het maken van voorstellingen die voor zowel het publiek als de spelers een ware belevenis zijn.

Hubert studeerde af als trainer/begeleider aan de Hogeschool van Utrecht waarbinnen hij zich vooral heeft gericht op het gebruik van muziek- en theater methodieken voor trainingen. Tijdens deze studie is hij tevens begonnen aan een opleiding tot vocalist lichte muziek aan de Academie voor Lichte Muziek waar hij les kreeg van o.a. Lisa Boray, Herman van Doorn en Rik Elings. Naast de lichte muziek volgde hij klassiek zangles bij verschillende docenten en diverse masterclasses (o.a Complete Vocal Technique en Estill level 1 en 2).

Podium en studio-ervaring heeft hij als zanger en gitarist opgedaan met verschillende bands, als solist en koorzanger in het oratorium en liederen repertoire en in musicals.

Hubert heeft een paar jaar als artistiek – en zakenpartner samen met First Row Entertainment een drietal musicalproducties opgezet en daarvoor trainingen en workshops gegeven. Na deze vruchtbare samenwerking is Hubert muzikaal leider geworden van Musicalgroep Utrecht.

Naast zijn vaste betrokkenheid bij Musicalgroep Utrecht is Hubert zelf ook op het podium te vinden en begeleidt hij professionele vocalisten en zangers/acteurs in opleiding op zowel stemtechnisch gebied als wel met hun repertoireopbouw en performance.

Meer informatie over Hubert is te vinden op zijn LinkedIn-profiel.

Hubert ter Meulen: Over ons
bottom of page