Margoke-1-768x512_edited.jpg

Margoke Nijssen

Margoke is nieuw bij Musicalgroep Utrecht! Sinds 2018 is zij betrokken bij MGU middels de productie Thoroughly Modern Millie waarin zij in het ensemble speelt, zingt én danst.


Margoke is opgegroeid in het zuiden van Noord-Brabant. Dansen is van jongs af aan haar grootste hobby: van jazzballet tot streetdance, van stijldansen tot salsa. Onderweg kwam daar de toneelclub en zangles bij, en zo rolde Margoke het musicalwereldje in. Middels combinatie van zang en dans op het podium daagde ze zichzelf graag uit en greep ze alle mogelijke ervaringen aan. Nu volgt ze al paar jaar les in modern-jazz bij dansschool Mizou in Utrecht.

Margoke heeft gestudeerd en gewoond in Eindhoven. Daar heeft zij voor het eerst gespeeld in semi-professionele musicalproducties. Ze speelde in het ensemble in de musical Moulin Rouge als een van de danseressen, een productie van Scala Productiehuis. Ook speelde zij in het ensemble en vertolkte zij de rol van Maureen in de musical RENT, een productie van Het Nieuwe Theater. Na haar studie spraaktaalpathologie is Margoke naar Utrecht verhuisd. Margoke werkt als klinisch linguist met jonge kinderen met spraak- en taalstoornissen bij de NSDSK in Amsterdam.

Choreografie is niet onbekend voor Margoke en met de productie Thoroughly Modern Millie heeft zij haar debuut als choreografe binnen de musicalwereld. Een nieuwe uitdaging, maar een mooie ervaring die zeer positief is uitgepakt.