Auditie oproep

Lang en Gelukkig

Poster nieuw.jpg
dame.png
wolf2.png
 

Musicalgroep Utrecht zoekt enthousiaste en talentvolle mannen die over goede spel- en zangkwaliteiten beschikken voor de aankomende muziektheaterproductie Lang en Gelukkig.

Lang en Gelukkig is een Nederlands muziektheaterstuk dat in het seizoen 2007/2008 en 2013/2014 door het Ro theater in Rotterdam werd opgevoerd. De toneelteksten zijn geschreven door Don Duyns, Alex Klaassen schreef de liedteksten en maakte de bewerking van de liedjes. 


Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. 


Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzusters Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt.

Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.

Lang en Gelukkig is afwisselend, prikkelend, humoristisch, hilarisch en soms ontroerend.

Het is vooral een uitbundig theaterfeest voor iedereen van 10 tot 110 jaar.

Mocht je niet bekend zijn met producties van het Rotheater dan geven de theatervoorstellingen  ‘De Gelaarsde Poes” en “Snorro” die je op youtube kunt vinden het beste de stijl van deze muziektheatervoorstellingen weer.

De filmversie van “Lang en Gelukkig” vinden wij minder representatief omdat hier relatief weinig muziek in zit.


De liedjes van deze productie zijn bestaande liedjes uit andere musicals en bekende popnummers waar Alex Klaassen eigen liedteksten op schreef. In onze bewerkingen zullen wij in tegenstelling tot de uitvoering door het Rotheater aanvullende meerstemmige zangarrangementen toevoegen.

Onder leiding van creatives Hubert ter Meulen en Charlotte Hulsbergen gaan wij vanaf mei 2021 tot en met medio februari 2022 elke woensdagavond (van 20.00-22.00 u) repeteren om een eigentijdse bewerking van deze hilarische muziektheaterproductie op de planken te brengen. De uitvoeringen zullen plaatsvinden in februari 2022 in Utrecht.

Audities
De audities zullen plaatsvinden in April 2021. Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden voor de audities. We vragen je een een korte video opname in te sturen zodat we op basis daarvan een voorselectie kunnen maken. Aan de hand van deze video willen we zowel je acteer- als zangkwaliteiten kunnen beoordelen. De video moet daarom de volgende onderdelen bevatten:

1) Spel auditie: presenteer jezelf en presenteer daarnaast ook een personage wat totaal het tegenovergestelde is van wij jij bent. Dit karakter mag je als typetje neerzetten.

De video met deze spelauditie mag maximaal 2 minuten duren.


2) Zang auditie: stuur een filmpje of audiobestand in met een zangstuk waar jij je lekker bij voelt. Kies iets waarvan jij vindt dat je stem het beste in naar voren komt.

Het audio of videofragment met de zangauditie mag maximaal 3 minuten duren.

Je kan deze opname(s) via wetransfer mailen naar mgutrecht@gmail.com.

De sluitingstermijn is 22 Maart. Je hoort zo snel mogelijk van ons of je wordt uitgenodigd voor de auditie en dan ontvang je ook het materiaal waarmee je je kunt voorbereiden.

De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

Voor deelname aan de productie is een maandelijkse  contributie van van €47.50 verschuldigd.

 

Auditie formulier

Graag ontvangen we naast onderstaand formulier ook een
korte opname (spel/zang).

Deze kan onder vermelding van je naam via wetransfer gestuurd worden naar mgutrecht@gmail.com

 
  • Facebook
  • Instagram

©2021 door Musicalgroep Utrecht.

Voor het Privacybeleid klik hier.